Tukový průmysl, lahůdky a pochutiny
Frujo pro segment ochucených výrobků tukového průmyslu, lahůdek a průmyslu pochutin nabízí řadu sofistikovaných komponentů, které jsou v aseptickém i neaseptickém provedení. Kolekce těchto komponentů zajišťuje vysokou zdravotní bezpečnost při aplikaci ve výrobních technologiích za studena. Zjednodušuje a urychluje výrobní proces a kreativně rozšiřuje produktovou nabídku našich klientů a zpracovatelů.
Podle použitých surovin a vytvořených vlastností jsou komponenty pro tyto aplikace vhodné například pro:
- pomazánky z rostlinných tuků a ochucené margaríny
- majonézové omáčky a omáčky k teplým jídlům
- dresingy, dipy, zálivky, hořčice, kečupy a jiné zeleninové omáčky
- majonézové saláty a další
Produkty vyráběné aseptickou technologií jsou inteligentní potravinářské směsi vyráběné z mražených nebo sterilovaných surovin. Použité suroviny jsou již technologicky předpřipravené ve formě kousků, pyré a koncentrátů. Dále k dochucení se přidává sůl, nebo její náhrady, různé rostlinné výtažky a olerezíny, zahušťovadla, přírodní barviva a barvící rostlinné koncentráty, aromatické látky nebo nálevy.
Zeleninové komponenty
BIO, přírodní a wellness komponenty
Fortifikované, funkční, light, dia a celiatické komponenty
Práškové směsi:
- práškové směsi pro ochucení chipsů a snacků
- práškové směsi pro stabilizaci a ochucení mléčné rýže, krupice a pudingů
- práškové směsi pro přípravu ovocných toppingů
- práškové směsi pro ochucení mléka