Průmysl zmrzlin a mražených smetanových krémů
Frujo pro odvětví průmyslově vyráběných impulzních zmrzlin a různých rodinných balení mražených krémů nabízí řadu sofistikovaných komponentů, které téměř perfekcionalisticky akceptují podmínky technologické aplikace a charakter finálního mraženého krému.
Od komponentů aplikovaných v mlékarenství se obyčejně liší různorodější texturou a mnohem větší konzistenční variabilitou. Kromě garance dynamické viskozity je častokrát velikost částic menší než 2 mm neméně důležitá kvůli vysoce efektivním a jemným dekoračním a plnícím zařízením. Kontrola vodní aktivity, textura a reologické vlastnosti takových komponentů jsou pro splnění vytvořené senzorické kvality zásadními parametry.
Zajištění "freez-thaw" stability je také velmí důležité zejména u většího rodinného balení, kdy při přenosu výrobku domů může dojít k částečnému rozmražení a ke vzájemné migraci jednotlivých vrstev nebo kousků ovoce a zmrzliny během dalšího zmražení a skladování.
Typické aplikační kategorie zahrnují různé polotovary s kontrolovanou vodní aktivitou jako jsou toppingy a tekuté sirupy, ripple a layery, pencily a komponenty s pěknými ovocnými kousky. Zvláštní pozornost si u této skupiny aplikací zasluhuje karamel a mléčný karamel.
Pro aplikaci do různých mražených krémů a zmrzlin jsou vyráběny
- Ovocné komponenty
- Neovocné komponenty
- Emulze, báze a koncentráty
- BIO, přírodní a wellness komponenty
- Fortifikované, funkční, light, dia a celiatické komponenty