Novinky

Difuzované komponenty
Tisk
PDF

Komponenty s pěknými a i po zamražení plastickými kousky ovoce jsou vyráběny technologií difuzní osmózy, která je šetrná k buňkám ovoce. Při této technologii dochází pouze k nepatrným optickým změnám jak tvaru, tak i barvy ovoce, které si tak zachovává svoje přirozené vlastnosti.

Tyto komponenty jsou potom součástí jak v dekorativních tak i míchaných formách aplikací a to nejenom do mražených krémů, ale i do luxusních mléčných výrobků. Kousky v podmínkách přepravy a skladování mražených krémů mají vysokou "freez/thaw" stabilitu a plasticitu. V mléčných produktech se uplatňují zejména u komerčně a vizuálně hodnotnějších způsobů aplikace a balení.

Obvykle obchodně nejúspěšnější jsou výrazně barevnější ovocné druhy, které zajímavě kontrastují s barevným pozadím finálního výrobku.

Podobného efektu zachování esteticky lákavé kusovitosti se dá docílit u vybraných ovocných druhů také technologií enzymatického ošetření. Toto použití je rozšířené hlavně v aplikacích do mléčných nemražených výrobků (fermentované mléčné výrobky konzumované lžičkou, kde je vyžadována pevná XXL kusovitost). V případě zamražení se takto ošetřené kousky stávají velmi tvrdými, ne plastickými jako v případě difuzní osmózy.

Wellness komponenty
Tisk
PDF

Mezi wellness linii patří celá řada produktů, které svým látkovým složením pozitivně ovlivňuje zdravý životní styl a celkovou harmonii těla i duše.

Látky, které se takovým způsobem efektivně podílí a blahodárně působí na tělesnou a duševní kondici člověka, jsou prakticky více či méně obsaženy v mnoha nejrůznějších druzích ovoce, zeleniny a obilovin. Aby bylo možné docílit znásobení žádoucího zdravotního efektu i při obvyklé konzumaci, jsou tyto funkční látky většinou přidávány do našich výrobků koncentrovanější formou. Například jako nejrůznější formy extraktů, přírodních potravinových doplňků, antioxidantů, minerálních látek, vitamínů, hrubé i rozpustné vlákniny, nenasycených omega3 mastných kyselin atd.

Některé z nich jsou však zastoupeny již ve významné míře v běžných ovocných druzích. Tato skupina ovocných druhů bývá často nazývána jako SUPERFRUITS z nichž černý rybíz je v mnoha parametrech naprostou jedničkou. Dále například borůvka, malina, brusinka, jahoda, aloe vera, citrusové plody, granátové jablko, acaí, goji berry, avokádo, aronie, bezinka, ananas, ale také cereálie, olivy, zelený čaj atd. Není tedy nutno zmíněné příklady ochucení aditivovat jěště dodatečně.

Bio komponenty
Tisk
PDF

Popularita Bio výrobků se stále více a více vrývá do podvědomí zákazníků. Jejich konzumace pod vlivem měnícího se životní stylu směrem ke zdravé výživě neustále roste.

Bio komponenty jsou vyráběny z vybraného organicky pěstovaného ovoce, čajů, bylinných extraktů a povolených přírodních aromatických látek.

Po získání prvního BIO certifikatu v roce 2006 řadu BIO komponentů neustále rozšiřujeme a doplňujeme. V našem portfoliu jsou zastoupeny běžné ovocné druhy jako jsou jahoda, višeň, borůvka, malina, broskev, meruňka, jablko tak i exotické chutě např. mango, marakuja, ananas, kokos, chai tea, zelený čaj, limeta, guava, apod.

Komponenty bez E kodů
Tisk
PDF

Přirozeně kvalitní a zároveň transparentní svým složením a deklarací, s tzv. "čistou etiketou". Komerčně lehce pochopitelné a atraktivní.

Jsou racionální řadou vhodnou pro zpracovatele, kteří chtějí oslovit řadu svých konzumentů sortimentem zdravotně, fyziologicky, ale taky "psychologicky" prospěšných výrobků.

Svou racionálností nabízí finálním výrobkům vyšší biologickou přidanou hodnotu a od řady Bio se liší zejména tím, že oproti nim mají nepřehlédnutelnou ekonomickou výhodu.

Aditivní látky upravující konzistenci, barvu, chuť, aroma a další vlastnosti jsou nahrazeny přirozenými surovinami. A to i například za cenu kratší fyzikální trvanlivosti, nebo "nižší" avšak přirozenější úrovně rekonstituce senzorických parametrů. Jejich výsledné standardní kvality je docilováno zejména pečlivým výběrem surovin a citlivým technologickým přístupem při výrobě.

Jsou skutečným důkazem inteligentního návratu k přírodě u industriálně vyráběného zdravého jídla.