Novinky

Etický kodex společnosti FRUJO, a.s.
Tisk
PDF

Společnost FRUJO, a.s. se rozhodla zpracovat část své interní řízené dokumentace do samostatné formy etického kodexu. Stalo se tak na základě etického SMETA auditu, kterým společnost prošla. Všechna základní etické pravidla, kterými se společnost řídí, jsou tak nyní lépe přehledná k pro naše obchodní partnery a dodavatele. 

 

Česká verze etického kodexu ke stažení zde 

Anglická verze etického kodexu ke stažení zde

Fotografie z veletrhu FI EUROPE 2013 ve Frankfurtu
Tisk
PDF

 

Připojujeme pár fotografií z prezentace naší společnosti na mezinárodním veletrhu
FOOD INGREDIENTS EUROPE 2013 ve Frankfurtu. 

 


FI 2013  FI 2013


 

 

 

 

 

 

 

 

FI 2013FI 2013

Frujo je členem organizace SEDEX
Tisk
PDF

Společnost Frujo se stala členem globální neziskové organizace SEDEX.

Organizace SEDEX je efektivní a inovativní řešení pro všechny dodavatelské subjekty. Jejími členy jsou společnosti ze 150 zemí světa, které kladou důraz na zlepšení odpovědného a etického chování v dodavatelských řetězcích. 

On-line databáze umožňuje sdílet informace ve 4 klíčových oblastech: 

  • pracovní normy
  • bezpečnost a ochrana zdraví
  • životní prostředí
  • podnikatelská etika

 

Všechny tyto oblasti jsou pro naši společnosti velmi důležité a pomáhají nám být významným dodavatelem pro potravinářský průmysl.  

 

Více informací o organizaci SEDEX na: www.sedexglobal.com

Difuzované komponenty
Tisk
PDF

Komponenty s pěknými a i po zamražení plastickými kousky ovoce jsou vyráběny technologií difuzní osmózy, která je šetrná k buňkám ovoce. Při této technologii dochází pouze k nepatrným optickým změnám jak tvaru, tak i barvy ovoce, které si tak zachovává svoje přirozené vlastnosti.

Tyto komponenty jsou potom součástí jak v dekorativních tak i míchaných formách aplikací a to nejenom do mražených krémů, ale i do luxusních mléčných výrobků. Kousky v podmínkách přepravy a skladování mražených krémů mají vysokou "freez/thaw" stabilitu a plasticitu. V mléčných produktech se uplatňují zejména u komerčně a vizuálně hodnotnějších způsobů aplikace a balení.

Obvykle obchodně nejúspěšnější jsou výrazně barevnější ovocné druhy, které zajímavě kontrastují s barevným pozadím finálního výrobku.

Podobného efektu zachování esteticky lákavé kusovitosti se dá docílit u vybraných ovocných druhů také technologií enzymatického ošetření. Toto použití je rozšířené hlavně v aplikacích do mléčných nemražených výrobků (fermentované mléčné výrobky konzumované lžičkou, kde je vyžadována pevná XXL kusovitost). V případě zamražení se takto ošetřené kousky stávají velmi tvrdými, ne plastickými jako v případě difuzní osmózy.

Wellness komponenty
Tisk
PDF

Mezi wellness linii patří celá řada produktů, které svým látkovým složením pozitivně ovlivňuje zdravý životní styl a celkovou harmonii těla i duše.

Látky, které se takovým způsobem efektivně podílí a blahodárně působí na tělesnou a duševní kondici člověka, jsou prakticky více či méně obsaženy v mnoha nejrůznějších druzích ovoce, zeleniny a obilovin. Aby bylo možné docílit znásobení žádoucího zdravotního efektu i při obvyklé konzumaci, jsou tyto funkční látky většinou přidávány do našich výrobků koncentrovanější formou. Například jako nejrůznější formy extraktů, přírodních potravinových doplňků, antioxidantů, minerálních látek, vitamínů, hrubé i rozpustné vlákniny, nenasycených omega3 mastných kyselin atd.

Některé z nich jsou však zastoupeny již ve významné míře v běžných ovocných druzích. Tato skupina ovocných druhů bývá často nazývána jako SUPERFRUITS z nichž černý rybíz je v mnoha parametrech naprostou jedničkou. Dále například borůvka, malina, brusinka, jahoda, aloe vera, citrusové plody, granátové jablko, acaí, goji berry, avokádo, aronie, bezinka, ananas, ale také cereálie, olivy, zelený čaj atd. Není tedy nutno zmíněné příklady ochucení aditivovat jěště dodatečně.