UHT
Tisk
PDF

UHT slouží k výrobě komponentů bez spor zejména s nízkou sušinou a neutrálním pH. Tyto komponenty zajišťují bezpečnost aseptické aplikace zejména ve dvoukomorových kelímcích (mléčná rýže a krupice, pudingy a smetanové vrstvené dezerty). Naší specialitou vytvořenou z mléka, másla, cukru a jiných surovin jsou karamely a toffeé karamely vznikající řízenou technologií reakčních aromatických látek. Cereální komponenty zahrnují nekonečnou řadu kombinací cereálií, ovocných, oříškových a dalších surovin.

Ultra-high temperature processing, tedy "vysokoteplotní úprava" je jednou z metod konzervace a technologické úpravy Frujo komponentů. Na rozdíl od sterilizace nebo pasterizace se díky ní dosahují delší doby skladovatelnosti.

Metoda UHT je založena na krátkodobém zahřátí produktu na teplotu převyšující běžnou sterilizaci. Hlavním cílem je zničení všech mikroorganismů, zejména endospor různých bakterií, které vytváří řadu škodlivých toxinů. Její výhodou je, že kromě urychlení výrobního procesu a díky krátkým technologickým výdržím chrání výživné složky použitých surovin.

Mikrobiologicky nepostradatelná UHT technologie nám obchodně umožnuje nabízet prakticky neohraničenou paletu přípravků a to jak ze surovinového a senzorického, tak i z fyzikálně-chemického hlediska.