Emulze, báze, koncentráty
Tisk
PDF

Fotolia_24264536_M

Citrusové, kolové a jiné rostlinné aromatické oleje jsou speciálními homogenizačními technologiemi přetvořeny do formy emulze "olej ve vodě" a proto jsou jednoduše a rychle aplikovatelné.

Nízké dávkování těchto polotovarů umožňuje jejich přepravu a skladování v nevratných obalech. Řadu těchto aromatických a barvících přípravků doplňují samostatné přírodní a potravinářské barvící složky, koncentráty, případně fortifikanty.

Doplněním dalších chuťových látek, jako jsou různé cukry a ovocné kyseliny, vzniká široká škála citrusových, kolových a jiných limonád a nápojů s různými aromatickými profily. Přidáním ovocných šťáv se sortiment výrobků rozšiřuje do nekonečné řady ovocných limonád, sirupů, nektarů, čajů, minerálních vod a jiných nápojů.

Fortifikacemi o vitamíny, bylinkové extrakty, minerály, vlákninu, využitím nízkoenergrtických látek se tak nápoje stávají nejenom produktem zajišťujícím pitný režim, ale svou přidanou hodnotou tak rozšiřují standardní nabídku o program welness, light, dia, bio a podobně.

Emulze, báze, koncentráty a z nich kombinované složité směsi komponentů tvoří linii pro hledání různých marketingových a obchodních řešení v aplikacích jak nápojového a cukrovinkářského průmyslu, tak i výroby měkké zmrzliny.

Aplikují se do

  • sycených a nesycených limonád
  • minerálních vod a sirupů
  • nápojů s ovocným podílem a nektarů
  • funkčních a tonizujících nápojů pro sportovce
  • mražených krémů, sorbetů a šerbetů měkkých zmrzlin
  • cukrovinkářských výrobků