Technologie difuzní osmózy
Tisk
PDF

Komponenty s kousky ovoce jsou vyráběny šetrnou technologií procesní osmotické difuze.

Tyto komponenty jsou potom součástí jak v dekorativních, tak i v míchaných formách aplikací a to nejenom do mražených krémů, ale i do luxusních mléčných výrobků.

Ovocné kousky v podmínkách přepravy a skladování mražených krémů mají vysokou "freez/thaw" stabilitu a plasticitu. V mléčných produktech jsou vhodné zejména pro komerčně a vizuálně hodnotnější způsoby balení. Ten největší reálný a zásadní efekt má taková kvalita kousků ovšem až při konzumaci a to zejména pro ty zákazníky, kteří očekávají od produktu jeho přirozenost, tzn. co nejvěrnější podobnost upraveného ovoce k tomu čerstvému.

Obvykle obchodně nejúspěšnější jsou výrazně barevnější ovocné druhy, které zajímavě kontrastují s barevným pozadím finálního výrobku.