Mlékárenský průmysl
Tisk
PDF

Frujo a.s. jako jeden z významných dodavatelů v Evropě, vyvíjí, produkuje a prodává široké spektrum sofistikovaných komponentů, polotovarů a přípravků. Tyto se úspěšně aplikují v řadě známych typů a forem mlékarenských výrobků. Podle použitých surovin a vytvořených vlastností jsou komponenty pro mlékarenské aplikace vhodné například pro:

  • jogurty, dezerty a zakysané smetany - míchané, dvousložkové, fermentované v obalu, termizované, pěny
  • tvarohy a tvarohové dezerty - míchané, dvousložkové, termizované, pěny
  • fermentované mléka a podmáslí, snídaňové nápoje s obsahem cereálií
  • pudingy, panna cotta, mléčné rýže a krupice - podložené, dvoukomorové
  • UHT mléka a koktejly, syrovátkové nápoje
  • čerstvé sýry, cottage, brynza a jiné ovčí nebo kozí sýry, nakládané sýry
  • pomazánky a pomazánkové másla
  • jogurtové nebo sýrové dresingy, zálivky, dipy a omáčky k teplým jídlům
  • svačinky typu "majonézové saláty" a jiné aplikace

Pro dotváření různých finálních mlékarenských výrobků jsou vyráběny aseptické komponenty, které rozdělujeme na


Produkty vyráběné aseptickou technologií jsou inteligentní potravinářské směsi vyráběné z mražených, nebo sterilovaných ovocných, neovocných, zeleninových a masových surovin. Použité suroviny jsou již technologicky předpřipravené ve formě kousků, pyré a koncentrátů. Dále k vylepšování chutě nebo funkce se přidávají různé cereálie, koření, extrakty, různé cukry a jiné sladidla, sůl, zahušťovadla, přírodní barviva a barvící rostlinné koncentráty, aromatické látky a různé funkční fortifikační látky. Všechny tyto suroviny jsou navzájem kombinované a "twistované" do neohraničeného množství jednodušších nebo různě složitých chuťových kombinací od tradičních, regionálních až po kontinentální, nebo etnické.