Historie
Tisk
PDF

Představujeme Vám akciovou společnost FRUJO Tvrdonice založenou v roce 1990.


_DSC3281Firma FRUJO vznikla jako první specializovaný závod na výrobu asepticky ošetřených polotovarů pro mlékárenský průmysl ve střední a východní Evropě.

V závěru roku 1993 byl výrobní program rozšířen o výrobu emulzí a bází a firma se tak stala také významným partnerem výrobců nealkoholických nápojů a sirupů.

V dalším rozvoji firmy na základě získaných zkušeností z předchozích programů firma zahájila výrobu polotovarů pro průmysl mražených krémů. Tím si společnost Frujo vyprofilovala další skupinu významných zákazníků.

Významným mezníkem bylo také osvojení si "know-how" ve výrobě asepticky ošetřených zeleninových komponentů v roce 2000, což znamenalo zásadní rozšíření surovinové a produktové základny směrem ke slaným aplikacím.

S nastupujícím trendem zdravého moderního/wellness života bylo nutné pružně reagovat na progresivní vývoj v potravinářském průmyslu a nabídnout tomuto rychle se rozvíjejícímu segmentu potravin tu nejvyšší dostupnou kvalitu - BIO produkty. Úspěšná implementace byla raelizována prvními certifikovanými produkty v BIO kvalitě již v roce 2006.

Společnost Frujo a.s. se tak během několika let své existence etablovala jako spolehlivý dodavatel polotovarů pro aplikace v téměř všech odvětvích potravinářkého průmyslu ve více než 20 zemích Evropy.

Základní data z historie FRUJO

  • 1990-založení akciové společnosti
  • 1991-zahájení výroby aseptických komponentů
  • 1993-doplnění technologie o výrobu emulzí a bází
  • 2000-zahájení výroby zeleninových komponentů
  • 2003-zahájení výroby v novém provozu "TOJE", výroba práškových směsí slaných a sladkých
  • 2006-zisk certifikátu BRC
  • 2006-zisk certifikátu BIO
  • 2009-zisk certifikátu IFS